Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Κλίμα ηττοπάθειας και "μούδιασμα" στο στρατόπεδο Λύρου απο τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ!



Τελικά τα σπασμένα κομμάτια της κεντροαριστεράς που φρόντισε προηγουμένως να τα «σπάσει» ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Μπροστά» κλήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ να  τα μαζέψει  ο ίδιος ο Πάνος  Παπαδόπουλος! Αν και δεν  προτιμήθηκε ο ίδιος για υποψήφιος Δήμαρχος με πρόσχημα το δήθεν ασυμβίβαστο της θέσης του υποδιοικητή στο Νοσοκομείο αλλά επέβαλλε τελικά δικό του άνθρωπο ως επικεφαλή της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης
που πρόσκειται  στο κυβερνόν κόμμα! 

Και μπορεί στο Μεσολόγγι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην διέθετε μια Νοτοπούλου ή ένα Ηλιόπουλο είχε ωστόσο έτοιμο ο Παπαδόπουλος ένα Παντελή Σκαρμούτσο! 
Το άκουσμα της είδησης της υποψηφιότητας του κ. Σκαρμούτσου έφερε «μούδιασμα» όπως ήταν λογικό στους κόλπους της παράταξης του Κώστα Λύρου μιας και οι πέτρες του Μεσολογγίου γνώριζαν πως  το προηγούμενο διάστημα ο κ. Παπαδόπουλος λειτουργούσε και μάλιστα  αυτοπροσδιορίστηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση του  ως το «εξαπτέρυγο» του γαλάζιου υποψήφιου  αντάρτη στο Δήμο Μεσολογγίου.  Έτσι πορεύτηκε λοιπόν τους προηγούμενους μήνες ο κ Παπαδόπουλος χωρίς καμία κριτική στον Κώστα Λύρο και με επικοινωνιακές «φούσκες» που έσκαγαν συνεχώς στα χέρια του εναντίον του Ν. Καραπάνου!
Και η τακτική αυτή μάλλον ίδια θα συνεχίσει αφού στην δήλωση υποψηφιότητας του ο κ. Σκαρμούτσος συμπεριέλαβε κριτική μόνο για τη  σημερινή Δημοτική Αρχή!
Για να καταλάβουμε αν η τακτική είναι ίδια και το επόμενο διάστημα το χρίσμα στον κ. Σκαρμούτσο ποιο ρόλο έρχεται να  εξυπηρετήσει;
Εκτός  από το στίγμα της υποψηφιότητας του κ. Σκαρμούτσου το ίδιο μπλεγμένα πάντως είναι τα πράγματα  και στα στελέχη που θα είχε ως «χρυσή» εφεδρεία το ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενο καθόδου συνδυασμού σε αυτές τις εκλογές. Ως γνωστόν στελέχη του κ. Παπαδόπουλου αλλά και συγγενικά πρόσωπα του κ. Σκαρμούτσου βρίσκονται ήδη στο συνδυασμό του Κώστα Λύρου. Τελικά θα τους επιστρέψει στο κομματικό «μαντρί» ο κ. Παπαδόπουλος ή θα τους αφήσει ενέχυρο για το δεύτερο γύρο; Πάντως αυτό το «παζάρι» με αυτή την κατάληξη που είχε δεν τιμά και πολύ την κυβερνώσα παράταξη καθώς και ο πιο αδαής καταλαβαίνει ότι όλα έχουν ένα απώτερο σκοπό στήριξης στην παραπέουσα πλέον υποψηφιότητα του Κ. Λύρου!
Ξεκαθαρίζει το τοπίο … Εφικτό το σενάριο της πρώτης Κυριακής για Ν. Καραπάνο

Το τοπίο πλέον των υποψηφιοτήτων ξεκαθαρίσει απόλυτα στο Δήμο Μεσολογγίου και η είδηση της υποψηφιότητας του κ. Σκαρμούτσου μοίρασε χαμόγελα ευτυχίας στο στρατόπεδο του Νίκου Καραπάνου! Με το δημοσκοπικό αέρα που πρόσφατα αποτυπώθηκε από  την εφημερίδα των Παραπολιτικών ο Ν. Καραπάνος παραμένει παντοδύναμος και στους κόλπους της παράταξης έμπειρα στελέχη έχουν την πεποίθηση πως μετά τη συγκρότηση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου δεν θα χρειαστούν δεύτερες κάλπες στο Μεσολόγγι τουλάχιστον για το Δήμο! Αυτό το αποδίδουν αφενός μεν στις χαμηλές «πτήσεις» που θα καταγράψει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι , αφετέρου στο γεγονός ότι αποδυναμώνεται το ψηφοδέλτιο του Κώστα Λύρου που όλο το προηγούμενο διάστημα λάμβανε τονωτικές «ενέσεις» με προσθήκη υποψηφίων  από το φιλικό και πολιτικό περιβάλλον του κ. Παπαδόπουλου!


Ας μην ξεχνάμε πως ακόμα και ο μοναδικός εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Κοινωνία Μπροστά κ. Κοκκοτός είχε μεταπηδήσει στο ψηφοδέλτιο του κ. Λύρου . Δεν ήταν βέβαια ο μόνος! Στο ίδιο ψηφοδέλτιο είχε βρεθεί ακόμα και ο συμπέθερος του σημερινού υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αναγνωστόπουλος!
Κλίμα ηττοπάθειας επικρατεί όπως αντιλαμβάνεστε και είναι λογικό  στο στρατοπέδου του Λύρου καθώς υποψήφιοι του λέγανε και μάλιστα ανοιχτά  πριν μερικές ημέρες πως το ΣΥΡΙΖΑ το είχαν όλο δικό τους .Δεν δίσταζαν επίσης σε κάθε ευκαιρία οι υποψήφιοι του Κ. Λύρου να αποκαλύπτουν την διάχυτη στήριξη του Πάνου Παπαδόπουλου στο συνδυασμό τους.  Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει αφού σίγουρα το ψηφοδέλτιο στήθηκε για να τραβήξουν το «αυτί» του του Παπαδόπουλου που το είχε παρακάνει…..  όπως υπογραμμίζουν με νόημα  κάποια στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ! Περιμένουμε πάντως με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται να πάρει τις εκλογές ή ακόμα και τώρα να  αβαντάρει συγκεκριμένη υποψηφιότητα!  Αν το εν λόγω ψηφοδέλτιο πάντως «στήθηκε» για να αντιπολιτευτεί τον Καραπάνο θα φανεί από την τακτική που θα ακολουθήσει εως τις κάλπες . Σε μια τέτοια περίπτωση το εκλογικό του ποσοστό δεν θα ξεπεράσει κατά την άποψη μας το 5%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου